Helene Hellmark Knutsson och Victor Harju toppar listor till riksdag och landsting

I helgen genomfördes partiets valkonferens, där Stockholms läns partidistrikt satte sina listor till riksdags- och landstingsvalet 2018. På båda listorna finns järfällasossar i toppen.

Helene Hellmark Knutsson och Victor Harju. Foto: Kalle Hindrikes

Helene Hellmark Knutsson är idag minister för högre utbildning och forskning. Från att ha varit ombudsman i LO var hon kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg från 2001-2010. Helene tog 2010 steget till landstinget där hon satt som finanslandstingsråd i opposition och gruppledare för Socialdemokraterna fram till 2014. Sedan 2016 bor hon i Jakobsberg och är idag medlem i Järfälla Arbetarekommun.

Under sin tid som minister har hon arbetat för en förbättring av lärarutbildningen, satsat på ordning och reda i klassrummen och arbetat mot sexuella trakasserier vid universitet och högskolor. Helene står på tredje plats på Stockholms läns riksdagslista och vi Socialdemokrater i Järfälla är otroligt stolta över att ha en så kompetent kandidat till riksdagen.

Victor Harju är född och uppvuxen i Järfälla. Idag jobbar han som pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll och ansvarar för pressfrågor på Socialdepartementet. Han har sedan 2010 haft landstingsuppdrag för Socialdemokraterna och representerar Partiet i bland annat i hälso- sjukvårdsnämnden och landstingsstyrelsen.

I landstinget har Victor kämpat för bättre tillgänglighet till vården genom att styra mer vård till vår del av länet som i dagsläget har ett underskott. Dessutom har han arbetat för att pendeltågen oftare ska gå i kvartstrafik med långa tåg och att de ska gå dygnet runt, åtminstone på helgen. Vi är fantastiskt glada över att ha Victor som en av länets topp 3-kandidater i landstingsvalet 2018.

Klicka här för att se listorna i sin helhet. 

facebook Twitter Email