Järfällasossar toppar listorna till landsting och riksdag

Idag kom valkommitténs förslag på vallistor till riksdag och landsting. På Stockholms läns listor hittar vi flera Järfällasossar i toppen - något vi förstås är väldigt stolta över. Helene Hellmark Knutsson, Victor Harju Rassoul Pourassad och Mika Metso är några av de framträdande namnen.

Från vänster: Rassoul Pourassad, Helene Hellmark Knutsson, Victor Harju och Mika Metso.

Den 3 december har Socialdemokraterna i Stockholms län valkonferens. Då tar partidistriktet beslut om vallistorna till riksdag och landsting.

I veckan presenterades partidistriktets valkommitté sina förslag på listorna, och vi kan med stolthet se hur flera Järfällasossar ligger i toppen av listorna.

Till riksdagen nomineras Helene Hellmark Knutsson, vår nuvarande Högre utbildning- och forskningsminister. Genom fackligt engagemang i LO kom hon in i arbetarrörelsen och har sedan dess haft flera tunga uppdrag, bland annat som landstingsråd i Stockholms län och kommunalråd i Sundbyberg. Hon bor i Jakobsberg och står i valkommitténs förslag på tredje plats till riksdagen.

På andra plats till Stockholms landsting finner vi Jakobsbergsbon Victor Harju. Victor arbetar i statsrådsberedningen som pressekreterare för socialminister Annika Strandhäll och är idag ledamot i landstingsfullmäktige. I landstinget har han kämpat för en mer tillgänglig vård och utökad pendeltågstrafik i till Järfällas stationer. Victor är medlem i Jakobsbergs S-förening.

Ytterligare en kandidat till riksdagen är Rassoul Pourassad, en SSU-kämpe från Jakobsberg. För närvarande sitter han som ordinarie ledamot i Järfällas kommunfullmäktige och ersättare i Barn- och ungdomsnämnden. Vid sidan om politiken läser han juridik vid Stockholms Universitet. Rassoul står på tolfte plats i valkommitténs förslag på riksdagslista.

Mika Metso är nominerad på riksdagslistans 30e plats. Han är uppväxt i Jakobsberg och bor i Barkarby. Under den senaste mandatperioden är han ordförande i kultur-, demokrati- och fritidsnämnden i Järfälla och ordinarie ledamot i kommunfullmäktige. Han är också styrelseledamot i Finlands Kulturinstitut i Sverige.

Länk till hela listorna

facebook Twitter Email