Regeringen skjuter till 122 miljoner kronor till Järfälla

Det är vår personal i välfärden som utgör frontlinjen i kampen mot Coronaviruset. Vi måste ge dem bästa möjliga förutsättningar för att vinna den kampen. Nu kan vi göra det.

Igår presenterades förslaget som innebär att staten skjuter till 22 välfärdsmiljarder till Sveriges kommuner och regioner. Det innebär att Järfälla kommun tilldelas nästan 122 miljoner extra i år. Det är en ökning som kan ge ett väldigt stort avtryck i välfärden.

Av den sammanlagda ökningen är 12,5 miljarder permanenta anslagsökningar, det vill säga pengar som kommer kommuner och regioner till del även fortsättningsvis. Detta gör att vår kommun nu kan känna trygghet i finansiering för kommande år.

Jag vill inte se lärarnas arbetsmiljö försämras. Jag vill inte se hur våra undersköterskor tvingas gå på knäna. Jag vill att vi ska kunna erbjuda en välfärd i världsklass, som man kan förvänta sig av Järfälla. Därför är jag väldigt glad över och nöjd med hur Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet arbetat fram detta krispaket på kort tid.

Ta hand om er,

Eva Ullberg, oppositionsråd

facebook Twitter Email