Salongen – film och samtal om livet i Gaza

Hur ser livet ut i en konfliktzon? Vad innebär det att "hjälpa på plats"? Hur hjälper vi bäst de som drabbas av konflikter? Vi bjuder in till en visning av "Salongen", en film om livet och vardagen i Gaza. Efteråt kommer vi ha ett öppet samtal med Anna Sundström, generalsekreterare för Palmecentret.

Under valrörelsen lyftes ofta frågan om hur vi hanterar flyktingströmmar som uppstår i samband med konflikter. I mindre utsträckning pratade vi om livet i konfliktzoner och de utmaningar som finns i att “hjälpa på plats”.

Därför bjuder Socialdemokraterna i Järfälla, Folkets hus i Kallhäll och ABF in till en visning av “Salongen”, en skildring av livet och vardagen i Gaza. I samband med filmen kommer vi att ha ett samtal med Anna Sundström, generalsekreterare för Palmecentret, arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationellt arbete. Anna har en lång erfarenhet av att ha arbetat med internationellt solidaritetsarbete och bistånd i bland annat Palestina.

Om filmen: Salongen utspelas i en del av världen där ett besök på skönhetssalong kan vara förknippat med livsfara. Filmen skildrar en grupp kvinnor som tillbringar en stund på Christines skönhetssalong. Det är en av de sällsynta dagarna då elektriciteten faktiskt är igång på Gazaremsan. Inne på den lilla salongen tillbringar en blivande brud, en höggravid kvinna, en bitter nyskild, en som piggar upp sig med piller och en som är djupt religiös en lång, varm eftermiddag och kväll.

Biljetter finns att köpa i Folkets Hus, 50 kr för medlemmar i Socialdemokraterna och 90 kronor för övriga besökare.

facebook Twitter Email