Claes Thunblad

Claes Thunblad är sedan valet 2014 kommunstyrelsens ordförande.

Jag är uppväxt i Härnösand men bor sen många år med min sambo och våra fyra barn i Stäket. Ursprungligen utbildade jag mig till journalist och musiker, och har genom åren arbetat för Örebrokuriren och Aftonbladet. År 2001 började jag arbeta på finansroteln  i Stockholms stad, som presschef och senare som kanslichef. Mellan åren 2007 och 2012 var jag drift- och underhållschef på Trafikkontoret i Stockholms stad.

2010 tog jag steget in i Järfällas politik, som gruppledare för Socialdemokraterna i Järfälla i socialnämnden och familjerättsnämnden, ledamot i Kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunfullmäktige. 1 oktober 2012 tillträdde jag som oppositionsråd och sedan vår valseger 2014 har jag äran att sitta som kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Järfällas utveckling, jobb och bostäder är alla är mina hjärtefrågor. När vi växer som kommun måste vi se till att utvecklingen gynnar alla – att Alla ges möjlighet till framgång, inte bara vissa grupper. Kulturen och idrotten ligger mig också varmt om hjärtat. Det är verksamheter som bygger broar mellan människor och håller ihop en kommun.

facebook Twitter Email