Filmvisning och samtal med Evin Incir, kandidat #5 i EU-valet

Den 9 maj arrangerar vi en filmvisning tillsammans med Folkets Hus Kallhäll! Efter filmen talar Evin Incir som står på femte plats på Socialdemokraternas lista till EU-valet. Filmen börjar 18.30, samtalet börjar cirka 20.00.

15-årige Wojtek åker till Sverige från Polen med sina föräldrar för att plocka jordgubbar. De kommer till en gård på Listerlandet i Blekinge. Där får Wojtek snart kontakt med bondens dotter, Anneli, och de två tonåringarna börjar träffa varandra i smyg, i ett förhållande som kompliceras av ojämlikheten som råder mellan dem. Anneli vågar inte öppet visa sina känslor eftersom hon vet att omgivningen aldrig skulle acceptera dem. Wojtek å sin sida blir kränkt och tycker att Anneli leker med hans känslor. Relationen kommer ändå fram och reaktionerna blir kraftfulla.

Filmen väcker flera frågor – vad innebär den fria rörligheten i EU för Sverige och de som kommer hit och arbetar? Vad kan Europaparlamentet göra för att stärka gästarbetares rättigheter i Sverige? Vad är Socialdemokraternas politik mot lönedumpning?

Det kommer vi att diskutera med Evin Incir, på femte plats på Socialdemokraternas lista i Europaparlamentsvalet efter filmvisningen.

Evenemanget arrangeras av Socialdemokraterna i Järfälla, Folkets Hus Kallhäll och ABF Norra Stockholms län.

Pris: 90 kr, 50 kr för medlemmar i Socialdemokraterna. Om du inte har råd eller möjlighet att betala går det bra att komma efter filmen klockan 20.00.
Tillåten från 11 år.

facebook Twitter Email