Kyrkovalet: Socialdemokraterna går framåt – Tar ytterligare två mandat

Socialdemokraterna ser ut att göra ett starkt val i Järfälla. De preliminära siffrorna visar på en ökning med drygt tre procentenheter jämfört med 2017, till sammanlagt 36,96% av rösterna. Det innebär i så fall 15 platser i kyrkofullmäktige, en ökning med två mandat.

Samtidigt som S går framåt backar samtliga borgerliga partier, medan Sverigedemokraterna står stilla i mandatfördelningen. Resultatet visar att vi är många som värnar den öppna och inkluderande folkkyrkan.

Efter veckor av ringkampanjer, flygbladsutdelningar och torgmöten riktar vi nu fokus till att hitta majoriteter för att genomföra vårt reformprogram: Fler sommarjobb i Järfälla församling, avgiftsfria aktiviteter för ungdomar och fortsatta kliv framåt i kyrkans klimatarbete.

Vi vill att Svenska kyrkan skall vara en modern folkkyrka, som utstrålar framtidstro och är öppen mot världen. Vi vill se en kyrka som otvivelaktigt står för tydliga demokratiska principer och för för alla människors lika värde.

Det är vad ni har kämpat för, alla ni som har delat flygblad, deltagit i torgmöten och ringt väljare de senaste veckorna. Det är ingen liten sak. Tack till alla er som har deltagit – och tack till alla er som röstat!

facebook Twitter Email