Vi söker en ny medarbetare!

Är du skicklig på kommunikation och sociala medier? Har du fallenhet för omvärldsbevakning och är politiskt intresserad? Socialdemokraterna i Järfälla söker en politisk sekreterare med ansvar för kommunikation och som vill vara med att bygga upp vårt lag i opposition och driva den lokala politiken för en jämlik, jämställd och hållbar kommun där alla kan känna trygghet och framtidstro. Är du den vi söker? Kom och jobba med oss!

Hos oss har vi  fokus på att göra Järfälla mer jämlikt och jämställt. Vi kan erbjuda ett spännande arbete i den kanske mest expansiva kommunen i hela Stockholmsregionen; med höga ambitioner för att skapa en bättre framtid. Vi är en liten arbetsplats med stora möjligheter. Hos oss får du vara med och påverka  politiken. Vi har ibland intensiva dagar och vi gillar det, för vi ska vinna val. Hos oss gäller eget ansvar, tillit och samarbete.

Järfälla är en kommun i snabb omvandling där kommunen växer och knyts närmare till övriga Stockholmsregionen. Kommunen styrs sedan valet 2018 av en borgerlig minoritetskoalition ledd av Moderaterna och med stöd av Sverigedemokraterna. Socialdemokraterna är i opposition och drivet en politik som väljer investeringar i skola, välfärd, bostäder och klimat istället för skattesänkningar och privatiseringar.

I din roll arbetar du nära våra två kommunalråd i opposition och övriga i kansliet, du deltar i det dagliga politiska arbetet, ger stöd och underlag till våra förtroendevalda samt spelar en viktig roll i kommunikationen med att föra ut vår politik till väljarna.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

· Stöd åt kommunalråd och förtroendevalda i kommunikation och press.

· Ta fram faktaunderlag och rapporter

· Skriva pressmeddelanden, debattartiklar eller andra politiska texter.

· Ansvara för kommunikation och strategisk planering för våra plattformar på sociala medier, grafisk produktion och formgivning

Vi söker dig som:

· Har högskoleexamen inom journalistik, media, samhällsvetenskaplig utbildning, eller motsvarande kunskaper.

· Har förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift och behärskar olika typer av skrivande.

· Har erfarenhet av både strategiskt och operativt arbete med politik och kommunikation.

· Kan jobba självständigt, strukturerat och tar egna initiativ.

· Är flexibel och samarbetsinriktad.

Det är meriterande om du har:

· Erfarenhet av politiskt styrda organisationer.

· God förståelse för politik på kommunal-och regionalnivå.

· Erfarenhet av att arbeta i folkrörelse, lokalt eller centralt.

· Kunskaper i grafisk formgivning och redigeringsprogram som Photoshop och InDesign

· Erfarenheter av mediehantering och annonsering på digitala plattformar

· Kunskaper om socialmediaplattformar

Vi förväntar oss såklart att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Befattning och tid

Tjänsten är en tidsbegränsad heltidsanställning fram till 2022-12-31. Provanställning på sex månader tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Frågor om tjänstens skickas till Eva Ullberg, kommunalråd, på eva.ullberg@jarfalla.se. Frågor om arbetsplatsen kan ställas till Katarina Krönenstedt, politisk sekreterare, på katarina.kronenstedt@jarfalla.se

Ansök genom att skicka personligt brev och CV. Tjänsten tillsätts löpande och ansökan görs senast den 2021-04-06 till eva.ullberg@jarfalla.se.

facebook Twitter Email